Om Dorte

Jeg har kæmpet med at udfylde de forestillinger jeg havde om andres forventninger til, hvordan jeg skulle være i mit arbejdsliv, som ægtefælle, som mor, ja faktisk i mange af de relationer jeg indgik i.

Kender du til det at styrte forvildet rundt og gøre en helt masse for at leve op til de andres forventninger?

Så ved du præcis hvordan jeg havde det.

Det efterlod mig kun med en følelse af, at det ikke var godt nok det jeg gjorde, eller at jeg ikke var god nok. Så gjorde jeg endnu mere, og kom i virkeligheden kun længere og længere væk fra mig selv og hvem jeg egentlig er.

At jeg var oppe mod det her mønstre blev jeg først opmærksom på, at jeg begyndte at tale med Bent Falk, som er min store helt. Han underviser på en terapeutisk sjælesorg uddannelse jeg begyndte i 2014. Her blev det mere og mere tydeligt for mig, at alt denne her gøren, alt det jeg gjorde for at være god nok og leve op til mine forestillinger om andres forventninger til mig i virkeligheden førte mig længere væk ikke bare fra mig selv, men også mine nærmeste og fra Gud.

I mit videre uddannelsesforløb med psykoterapi, med Mindfulness og kristne åndelige øvelser, hvor en del af uddannelserne også er at arbejde med sig selv, står det klart for mig, at jeg også ryger tilbage til et uheldigt mønster med usikkerhed, angst og uro, når jeg har en overfyldt kalender og alt for meget fart på, også selvom det er ting jeg elsker og gerne vil.

Og det er et dilemma for jeg vil rigtig gerne rigtig meget og det er som om tiden aldrig helt slår til.

Jeg har på egen krop oplevet, hvad det kan gøre ved et menneske at blive set, hørt og taget alvorligt. Jeg har oplevet, hvordan jeg selv er vokset og helet af at blive rummet med alt det der er mig, også det jeg selv synes er helt forkert ved mig og som jeg skammer mig over.

Det har i dag givet mig, at jeg nu kender mine uhensigtsmæssige mønstre og det gode ved det er, at jeg i højere grad kan styre uden om mine gamle måder at reagere på, så jeg ikke let falder tilbage i gamle tankemønstre. Det betyder i sidste ende meget mere ro, meget bedre kontakt og langt større omsorg over for mine omgivelser og mig selv.

Alt sammen hjælper det mig, når jeg hjælper et andet menneske i terapi. Min erfaring er, at det er i mødet med andre at vi vokser, og at møde dig lige der, hvor du er, med det du er med nærvær, er for mig det mest meningsfyldte jeg kan tænke mig som menneske og som terapeut.

Jeg har i mit virke som præst i den danske folkekirke siden 2003 haft mange, mange møder med mennesker både i den dybeste sorg og i de mest glædesfulde øjeblikke. Den erfaring sammen med mine uddannelser inden for psykoterapi og MBSR vil jeg gerne dele ud af i mine samtaler.
Jeg er 48 år, gift og mor til 3 børn.

Er du lidt i tvivl om terapien er noget for dig? Så invitere jeg gerne dig til en gratis 20 minutters infosamtale. Læs mere her

Dorte Thomsen uddannelse og erfaring

2021 International kvalificeret MBSR-lærer fra Dansk Center For Mindfulness, Aarhus Universitet

2021 Eksamineret gestaltterapeut fra gestaltinstituttet Essens

2019 8 – ugers forløb i compassion fra Aarhus Universitet

2018 Samtaleforløb: ”Troens som præstens ressource” ved Preben Kok

2017 8 – ugers MBSR forløb fra Aarhus Universitet

2017 Gestaltterapeutisk sjælesørger ved Bent Falk

2016 PREP-lederkursus (forebyggelse og forbedring af parforhold) v. Center for Familieudvikling

2014 Sorggruppeleder ved Christian Busch (Helsingør Stift)

2008 Mastergrad i voksenundervisning på Danmarks Pædagogiske Universitet (DPU)

2004 Første del af psykoterapeut uddannelse fra gestaltinstituttet Essens

2002 Cand. Theol. fra Aarhus universitet

Leder du efter en tid?